Під полиновою зорею

В історії нашого народу є чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху.

Цьогоріч годинник життя відраховує 32 роки Чорнобильської катастрофи. Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті трагедія Чорнобиля. Ця біда назавжди залишиться у пам’яті людей, як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити і гіркі плоди.В Омельницькій філії імені академіка М.А.Доллежаля пройшов ряд заходів, присвячених відзначенню роковин аварії на ЧАЕС. В переддень чорної дати відбулися виховні години «Віртуальна екскурсія до Національного музею «Чорнобиль» (5-6 кл.) та «Сталкер-тур у Чорнобильську зону» (7-8 кл.), на яких учні не лише розширили свої знання про Чорнобильську катастрофу, поділилися враженнями від відвідин музею Чорнобиля у Києві в грудні 2017 року, а й отримали практичні навички елементарного захисту від радіаційного впливу на організм. Година спілкування «Поріс чорнобилем Чорнобиль – бідою нашою поріс» (9-11 кл.), дала можливість старшокласникам подискутували про наслідки катастрофи як для екології, так і для людини, учні познайомилися з презентацією «Чорнобиль у об’єктиві», переглянули та обговорили документальний фільм «Двері».26 квітня колектив школи зібрався на загальношкільну лінійку та хвилину скорботи. Протягом тижня у бібліотеці експонувалася виставка літератури «Чорнобиль… Трагедія… Пам’ять…». Учнівським самоврядуванням було випущено спецвипуск газети до 32-річниці аварії на ЧАЕС. Плакати соціальної реклами «Дзвони чорнобиля» створили учні 8 та 9 класів. Серед учнів 5-7 класів відбувся конкурс малюнку «Чорнобиль очима дітей».Молодші школярі долучилися до акції «Журавлики пам’яті» та виготовили півсотні паперових журавликів в техніці орігамі. Журавлики ці є символом надії на життя.Не забули школярі вшанувати і односельців – ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Виготовлені власноруч вітальні листівки, квіти, цукерки та сердечні слова вдячності за самовідданий подвиг в ім’я прийдешніх поколінь подарували учні Василю Павловичу Іванцю, Тетяні Петрівні Руденко, Валерію Романовичу Гуцуляку, Михайлу Миколайовичу Мащицю, Станіславу Івановичу Передєлі.Полум’яні тюльпани та сонячні нарциси прикрасили пам’ятник ліквідаторам у м.Оріхів.

Полинова зоря обпалила багато доль. То ж ми маємо пам’ятати про неї, аби гіркота її не труїла майбутнє. Кожне серце має сповнитися вірою, надією і любов’ю: Вірою в свої сили, Надією на світле майбутнє, Любов’ю до отчого дому, рідного краю, неньки-України та матері-Землі.


Кiлькiсть переглядiв: 204

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.