В Запорізькій області стартував експеримент всеукраїнського рівня

В сучасних важких і болісних ситуаціях викликів та загроз, кардинальних змін у політиці, економіці, соціальній сфері пріоритетним завданням суспільного поступу є визначення нової стратегії виховання як багатокомпонентної та багатовекторної системи, яка формує майбутній розвиток Української держави.

Нині патріотизм як духовно-моральна цінність виступає пріоритетним завданням функціонування держави, становлення суспільства, розвитку особистості. У зв’язку з цим, значущості набуває проблема виховання у юних громадян патріотизму як почуття належності до країни, українського народу, гордості за державу, відповідальності за її долю.

Національно-патріотичному вихованню властива випереджувальна роль у демократичному процесі. Воно має стати гарантом громадянського миру і злагоди в суспільстві.

14 травня 2018 року під час семінару «Соціальне партнерство в національно-патріотичному вихованні» у межах ІV міжнародної конференції «Неперервна освіта нового сторіччя: досягнення та перспективи» відбулось урочисте відкриття експерименту всеукраїнського рівня за темою «Система підготовки фахівців соціальної сфери до національно-патріотичного виховання дітей та молоді на засадах соціального партнерства» на базі навчальних закладів Запорізької області у 2017 – 2022 роках», який проводиться згідно наказу Міністерства освіти і науки України від 03.04.2018 р. №313.

Під час урочистого відкриття заходу наголошувалось про те, що для забезпечення успішності, ефективності національно-патріотичного виховання дітей та молоді на засадах партнерства надзвичайно важливим є удосконалення підготовки відповідних кадрів у системі освіти, культури, молоді та спорту, юстиції та активне залучення до національно-патріотичного виховання дітей та молоді громадських організацій (об’єднань), використання їхнього досвіду, потенціалу у вихованні патріотів України.

Експеримент за темою «Система підготовки фахівців соціальної сфери до національно-патріотичного виховання дітей та молоді на засадах соціального партнерства» проводиться за участю 13 закладів освіти Запорізької області. У роботі експерименту беруть участь дошкільні, загальноосвітні, позашкільні та вищі навчальні заклади Запорізької області; Управління молоді та спорту Запорізької облдержадміністрації; Обласний центр патріотичного виховання молоді; Головне територіальне управління юстиції у Запорізькій області; Головне управління Національної поліції України в Запорізькій області, центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Обласна універсальна наукова бібліотека, Обласна бібліотека для юнацтва; громадські організації.

Під час семінару відбулась нарадаза участю наукового керівника експерименту Петрочко Ж.В. із членами науково-методичної ради експерименту, відповідальними виконавцями та членами творчої групи, до якої входить і педагог-організатор Омельницької філії імені академіка М.А.Доллежаля КЗ «НВК «Основа» Преображенської сільської ради Петровська І.О.

Заходи висвітлені у мас-медіа:

Філія публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України - Запорізька регіональна дирекція» - Телекур’єр від 4.05.2018 http://zp.nrcu.gov.ua/telekurier/ або https://www.youtube.com/watch?v=rHPyl65SI7U

Регіональний науково-методичний центр «Освіта та громадянське суспільство» Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти http://zoippopolosv.blogspot.com/p/blog-page_5775.html та http://zoippopolosv.blogspot.com/2018/05/blog-post_15.html

Муніципальний телеканал м.Запоріжжя Z - https://ztv.zp.ua/u-zaporizhzhi-vidbuvsya-trening-dlya-sotsrobitnikiv-2/


Кiлькiсть переглядiв: 180

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.