Дзвенить, дзвенить дзвінок останній…

Усміхається весело травень,

Бо скінчилась навчальна пора,
І зібралась на дзвоник останній
Вся весела шкільна дітвора.

Промайнув іще один навчальний рік. Настала хвилююча мить свята Останнього дзвоника. І для учнів, і для вчителів це чудова шкільна традиція, тепле родинне свято, яке цьогоріч пройшло у незвичній формі гри-подорожі «Шкільні пригоди».
У шкільній гавані на чолі з мудрими капітанами зібралося 11 кораблів, які довгих 9 місяців плавали бурхливими водами Океану Знань. Про перебіг мандрівки відрапортувала старший мічман учнівської флотилії, голова учнівського самоврядування, Білоконь Наталія. Підвела ж підсумки та нагородила найкращих адмірал флоту, завідувач філії, Тетяна Іванівна Орел.
Останній дзвоник – велике загальношкільне свято, яке підводить риску, ставить крапку в багатоденному навчальному марафоні з усіма його уроками і перервами, контрольними роботами та домашніми завданнями, конкурсами та змаганнями. Дипломи та грамоти за перемогу в обласних конкурсах отримали Джупина Кароліна (3 кл.), Свінціцький Кирило (4 кл.), Савченко Анастасія (9 кл.) та Булава Олена (10 кл.). Медалями «Спортсмен року» нагороджені Косьмін Лілія (9 кл.) та Цибульська Аліна (11 кл.). Цінний подарунок отримав найактивніший учасник акції «Від серця до серця» по збору пластикових кришечок учень 6 класу Попогриз Денис.
Та звичайно ці перемоги були б неможливими, якби не підтримка найрідніших людей: батьків, дідусів та бабусь, які пишаються своїми дітьми та всіляко підтримують їх. Подяками за активну участь у житті школи були нагороджені Кустова Віта Володимирівна та Ковальова Алла Вікторівна.
Цей день завжди незабутній, особливо для випускників. Саме вони прикували до себе найбільше уваги. Одинадцятикласники дякували вчителям, батькам, танцювали прощальний флеш-моб, запускали в небо повітряні кульки.
Із щирими словами побажань звернулися до учнів та вчителів і гості свята – голова Преображенської ОТГ Володимир Анатолійович Сідун, старости Омельницького та Новоселівського старостинських округів Павло Миколайлвич Трипольський та Олександр Анатолійович Шевченко. Гості свята також не залишились без подарунка. На згадку про свято вони отримали брелоки з зображенням Омельницької школи та власними фотографіями.
І ось хвилююча мить… Звучить мелодія останнього дзвоника, який сповістив присутніх про початок чудової пори – літніх канікул. Та на цьому свято не скінчилося. Морськими хвилями до шкільного берега було викинуто чарівну скриньку з картою пошуку скарбів, на пошук яких і вирушили юні моряки.
Молодша ланка, аби знайти скарби, пройшла аж шість станцій гри-квесту «Всезнайки». Дітлахи розв’язували логічні задачі та ребуси, перекладали з російської на українську, визначали по фото видатних українців, створювали командний колаж «Я люблю Україну». Винагородою юним шукачам скарбів стали чудовий настрій та солодощі.
П’ять станцій-гаваней квесту-мандрівки «Науковий пікнік» довелося здолати учням середньої та старшої ланки. Школярі писали листа майбутнім випускникам, розгадували логічні задачі, шукали продовження відомих прислів’їв, показували рухами відомі дитячі пісні. Закінчилася мандрівка загальним флеш-мобом «У здоровому тілі здоровий дух» та отриманням очікуваного скарбу – солодких смаколиків.
Не залишилися поза увагою і батьки. «Стіна, що говорить» відтворила їхні враження від навчального року, пропозиції та власне бачення партнерських взаємин між школою, учнями та їх родинами.
Своєрідною стіною, що говорить, став і традиційний графіті-малюнок випускників біля адмінбудинку Преображенської сільської ради.
Свято вдалося! Школо, до побачення! Здрастуй, літо!
Чудових вам канікул, школярі!


Кiлькiсть переглядiв: 548

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.