Повернутися до звичайного режиму

У колисці духмяного хліба

Немає у світі коштовнішого скарбу, ніж свіжий духмяний хліб. Коли ми їмо хліб, то не замислюємося над тим, скільки людей працювало для того, щоб він з’явився у нас на столі. Ближче ознайомитися з дуже корисною і важливою справою, випічкою хліба, мали можливість учні 2-3 класів Омельницької філії імені академіка М.А.Доллежаля КЗ «НВК «Основа» Преображенської сільської ради. І ось 31 травня, на прохідній хлібозаводу ТОВ «Агротех», нас привітно зустрів С.Г.Марич. Ознайомлення з підприємством починалося з цеху, де старша зміни О.М.Коваленко розповіла і показала як звичайне борошно, дріжджі, вода і сіль, сухе молоко перетворюються на тісто. І тільки пройшовши всю технологічну лінію, сира маса стає ароматною булкою або хлібом.

Учні мали можливість побачити як закладаються інгредієнти, як величезні машини якими керує Ю.П.Дунда замішують тісто, як із нього формують батони, (за один заміс виробляють 252 хлібини), як їх поміщають у спеціальні шафи для того, щоб підійшли (40хв) і вже потім поміщають у піч для випікання. Як повідомила Ольга Миколаївна за одну зміну випікають 5.000 хлібин. Діти дізналися все про роботу фахівців, які вкладають тепло душі та серця в улюблену продукцію.Від запаху свіжовипеченого хліба на виробництві не можливо було встояти. Школярі виступили в ролі незалежних експертів і особисто провели дегустацію «Булочок», які із задоволенням з’їли за кілька хвилин, також дітей пригощали цукерками та смачним соком. Ну, а наостанок, кожен гість із рук менеджера підприємства О.О. Джусь отримав смачний подарунок запашну, свіжоспечену булочку.Ця незабутня екскурсія не тільки стала для дітей повчальною, але залишила в їх серцях любов до рідної землі та до її дарунків людям. Ми класоводи учнів 2-3 класів висловлюють щиру подяку Сергію Анатолійовичу Мась за здійснення дитячої мрії. Хай посіяне добро цим людям вернеться сторицею.Класоводи 2-3 класів

І.В.Трипольська Т.І.Отришко


Кiлькiсть переглядiв: 196

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.