Ніхто не забутий, ніщо не забуто…

Жовтокоса осінь в край наш завітала,

Золотою фарбою гай розмалювала.

А в парку лише на мить осінь зупинилась,

Обеліску низько-низько в пояс поклонилась.

Осінь– поетична пора, оспівана у віршах, лірична й романтична, барвиста і ніжна. Саме ця золотоока красуня приносить у наш край свято миру, свято пам’яті. Цими днями всі навколишні села відзначають 75-річницю визволення від фашистських загарбників. Ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих фронтовиків, віддаємо данину поваги й шани колишнім підпільникам і партизанам, оборонцям та визволителям рідної землі.

Кожне село має свою святиню, пов’язану із чорними роками окупації та слави переможного подвигу Воїна-визволителя. Такі святині пам’яті є і на нашій землі. Сюди приходять ветерани, щоб згадати найважливіші події свого життя, приводять дітей, а потім і онуків, аби й вони знали, що їхні батьки й діди гідно витримали всі випробування долі й залишили своїм нащадкам найбільший спадок: українську державу та нашу квітучу малу батьківщину.

Тож невипадково до 75-ї річниці звільнення рідного краю від фашистських загарбників учні Омельницької філії імені академіка М.А.Доллежаля вирішили провести автопробіг – Естафету Пам’яті «Ніхто не забутий, ніщо не забуто!».

Протягом кількох днів школярі вшанували пам’ять солдат, полеглих під час визвольних боїв за навколишні села та поклали квіти до братських могил і пам’ятників визволителям у селах Свобода, Микільське, Вільнянка, Єгорівка, Новоселівка. Мітинг-реквієм «Подвигу – вічно зоріти, пам’яті – вічно жити!» відбувся в селі Омельник. Закінчився автопробіг біля меморіального комплексу у селі Преображенка, де учні Омельницької філії передали альбом зі світлинами автопробігу своїм шкільним товаришам з НВК «Основа».


Кiлькiсть переглядiв: 63

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.