Педагогічні читання

01листопада 2018 року на базі Омельницької філії імені академіка М.А. Доллежаля КЗ «НВК «Основа» Преображенської сільської ради було проведено педагогічній форум з метою підвищення науково-методичного рівня професійної компетентності педагогів та залучення вчителів до вивчення та аналізу педагогічних та філософських поглядів Василя Сухомлинського. В семінарі взяли участь:

вчителі Преображенського освітнього округу.

На початку форуму всіх привітала директор КЗ «НВК «Основа» Дяченко С.М.

З вітальним словом звернулася до присутніх завідувач Омельницької філії імені академіка М.А. Доллежаля Орел Т.І. Заступник директора з НВР Калінінський С.В. провів у незвичайній формі педагогічні читання «В.О. Сухомлинський – людина, письменник, солдат». Переглянули відеофільм «Василь Олександрович Сухомлинський. Павлиський романтик». Надзвичайно ефективною була робота в групах ( поділ на групи проходив за кольорами цеглинок LEGO).


Членами групи проведено дослідження, метою якого є формулювання принципів особистісно орієнтованого підходу до навчання й виховання шляхом аналізу педагогічних ідей Василя Олександровича з позицій сьогодення. Кожна група працювала творчо, активно висловлюючи свої думки.

Захоплююче Сергієм Вікторовичем було проведено дискусійну карусель на тему «Учитель. Хто він?» (складання портрета справжнього вчителя). Творчі групи свої враження висвітлили на пелюстках ромашки.

Вчителі: Тилик Т.А. та Отришко Т.І. поділилися досвідом «Використання творів Сухомлинського на уроках» в умовах Нової української школи, презентували елемент уроку з відео фрагментом. Рефлексією педагогічної студії було «Осіннє побажання для колеги» на половинці кленового листочка, і кожен повинен був знайти другу половинку листочка.

Всі ми пам'ятаємо, що свої серця, як і В. О. Сухомлинський віддаємо дітям.

Кiлькiсть переглядiв: 106

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.